Trainer Luc Beyens wist voor de wedstrijd al dat zijn team er klaar voor was. Bovendien kon hij voor de terugwedstrijd opnieuw beschikken over Robin Mariën, Ken Van Bouwel en Birger De Swert.

VC Herentals speelde zoals gans het seizoen prima combinatievoetbal en kreeg kansen. Martijn Thomassen maakte er met een knappe goal 1-0 van. Schriek kwam toch langszij met een knap en staalhard schot van verdediger Bjorn Goyvaerts dat in de winkelhaak verdween en terug het veld in kaatste. Grensrechter Rubbens was onverbiddelijk: geldig doelpunt.

Alleen had die grensrechter een onterechte hoekschop toegekend, hoekschop die werd afgeweerd in de voeten van Goyvaerts. Na een tiental minuten herstelde de thuisploeg van die klap en Sam Vlaeymans kon doelman Tom Verelst omspelen: 2-1. Bezoeker Goyvaerts ging dan in de fout, verslikte zich in een bal en Jeroen Van de Kerkhof knalde staalhard binnen: 3-1.

Na de rust probeerde Schriek mee te voetballen en thuisdoelman Olieslagers moest enkele malen attent redden. Na een van de vele aanvallen van VC Herentals zette Vlaeymans prima voor doel en Van de Kerkhof hoefde maar in te koppen: 4-1 en Herentals naar vierde nationale. Toch bleef dat een riskante stand en VC Herentals ging dus op zoek naar een 5e goal. Die kwam er uiteindelijk in de slotminuut met een actie van Ken Van Bouwel en de prima afwerking van Sam Vlaeymans: 5-1.